Välkommen till den första lustfyllda smakrundresan The Proud Tasting Tour. Vi smakar oss igenom Sörmland, mellan lokala mathantverkare och gårdar, tar del av den lokala hantverkstraditionen, erbjuds rikligt med provsmak samt ges möjlighet att handla produkter. Vår guide berättar om maten, naturen och kulturen när vi reser igenom Sörmland.

Vi börjar i Stockholm utanför Akkurat, Hornsgatan 4 och stannar eventuellt i Läggesta Station för fler påstigande.

Första besöket är hos Printz bagerioch Millert & Dahlén Köttbutiken i Gula Industrihuset i Stallholmen. Här möter vi ägarna Clara och Lasse som dukat upp nybakat surdegsbröd på ekologiskt odlad spannmål och finskurna charkuterier.

Andra stoppet är på Äleby Gård. Köksmästare Patrik möter upp och bjuder oss på smakprover från gårdens skafferi. Vi får vägledning och tips för läckra unika inköp i gårdens egen butik. Gårdens viltkött säljs detaljstyckat i fryst form.

Nästa anhalt är Hornudden. Här välkomnar odlarna och tillika ägarna Karin och Mats oss och visar oss runt på den ekologiska odlingen, strandcaféet, restaurangen och gårdsbutiken. Här smakar vi bl. a. av det gröna och den lokalproducerade äppelmusten och cidern.

Sedan åker vi vidare till Magdakullan där nötbonden Christer möter upp oss på gårdsplanen. Han tar oss med på en rundvandring på gården och berättar om säteriets anrika historia, om rödkullorna och den ekologiska nötproduktionen. Vi smakar av gårdens ekologiska nötkött och passar även på att botanisera i gårdsbutiken.

Vi avslutar våra besök hos Sundbyholms Kött och Fisk. Ingrid som äger och driver rökeriet och butiken har dukat upp provsmak på några av alla de delikatesser butiken saluför. Här driver Ingrid eget rökeri och erbjuder ett stort urval av både kött och fisk. Unika produkter av högsta kvalitet och som inte finns i andra butiker.
Ingrid ger tips på inköp.

Sedan vänder vi kosan mot Stockholm, mätta och nöjda efter en lustfylld och matglad dag.
Vi kommer inte att göra några stopp för förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.
Tanken med konceptet The Proud Tasting Tour är att vi smakar, äter och njuter, vid varje stopp under hela dagen.

Har du kylväska rekommenderar vi dig att ta med den på resan.


För instruktion om Paypalbetalning, klicka här!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan och återbetala pengarna vid färre än 20 bokade. Se även våra villkor
Tidtabell 5/11
08.00 Påstigning: Hornsgatan 4 Stockholm
08.40 Påstigning: Läggesta Jvstn.
09.00-10.15 Stallarholmen
10.30-12.00 Äleby Gård
12.15-14.00 Hornudden
15.00-15.45 Magdakullan
16.15-17.00 Sundbyholms Kött och Fisk
17.50 Avsläpp: Läggesta
18.30 Avsläpp: Hornsgatan Stockholm------------------------------------------